Aankondiging – Midzomergracht / Utrecht Queer Culture Festival

Beste vrienden en volgers,

Met gemengde gevoelens delen we een belangrijke update met jullie. Na 26 prachtige jaren zal het Midzomergracht Festival in Utrecht tot een einde komen. We koesteren met trots de herinneringen aan dit buitengewone evenement dat zoveel heeft betekend voor de LHBTIQA+ gemeenschap en de stad Utrecht.

Gedurende al die jaren hebben we gezien hoe het Midzomergracht Festival is uitgegroeid tot een baken van diversiteit en inclusie. Het heeft de weg vrijgemaakt voor andere geweldige evenementen, zoals het Queer Film Festival Utrecht en de Utrecht Pride, die hebben bijgedragen aan het versterken van de queer gemeenschap en het vergroten van de zichtbaarheid ervan.

Het is steeds moeilijker geworden voor het Midzomergracht Festival om een eigen herkenbare plek te vinden in de regenboog zomeragenda van Utrecht. We willen graag onze oprechte dank uitspreken aan iedereen die betrokken was bij het Midzomergracht Festival gedurende al die jaren. Jullie hebben bijgedragen aan een onvergetelijke reis vol liefde, acceptatie en empowerment.

Momenteel zijn we in gesprek met het team van het Utrecht Queer Culture Festival om te kijken welke zaken van het Midzomergracht Festival een plekje kunnen krijgen binnen dit nieuwe festival. Op die manier hopen we de herinnering aan ons festival en voorganger De Roze Lente levend te houden. De organisatie van de Annie Brouwer-Korf prijs zal vanaf dit jaar worden belegd bij het Utrecht Queer Culture Festival.

De eerste editie van het Utrecht Queer Culture Festival staat gepland van 6 tot en met 14 oktober a.s. Dit jaarlijkse festival rondom Coming Out Dag (11 oktober) biedt – net als Midzomergracht Festival – een grote diversiteit aan activiteiten. Meer informatie kun je vinden op de website www.uqcf.nl.

Blijf ons volgen, zodat je geen updates mist over de vervolgstappen en zaken die we overdragen aan het Utrecht Queer Culture Festival.

Met liefde, enthousiasme en dankbaarheid,
Het Midzomergracht Festival-team

Meer info

Vrijheid om te zijn wie je bent

Dat is onze boodschap.

‘Vrijheid om te zijn wie je bent’ loopt als een rode draad door het festival heen. Deze boodschap komt terug in voorstellingen in bioscopen, tijdens interviews in ons magazine en tijdens het openingsspektakel. Het is dus niet alleen maar feest tijdens het Midzomergracht festival. 

In onze boodschap geven wij mensen uit de LHBT+ gemeenschap het woord en ze delen met ons de pijn, frustraties maar ook hoe positief ze in het leven staan. Ze zijn het voorbeeld van onze state of mind “#celebrate who you are”.

Bekijk onze boodschap van editie 2019.

Bekijk film