Het Midzomergracht festival viert de liefde, en groots ook!

“Vrijheid om te zijn wie je bent.”
Maar het is niet alleen maar feest, want naast ons programma heeft het Midzomergracht festival een belangrijke boodschap. En deze loopt als een rode draad door ons festival heen, in de bioscopen, tijdens debatten en zelfs tijdens de openingsavond. In deze film laten wij 8 mensen uit de LHBT+ gemeenschap aan het woord en ze delen met ons de pijn, frustraties maar ook hoe positief ze in het leven staan. Ze zijn het voorbeeld van onze state of mind “#celebrate who you are”.

Vrijheid om te vieren wie je bent en vrijheid om te houden van wie je wilt.
Dat is de boodschap van het Midzomergracht festival

“Vrijheid om te zijn wie je bent.” is een initiatief van het Midzomergracht festival

Mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, Accenture, Concept en Zo en COC Midden-Nederland. In het bijzonder bedanken wij Anne Chris, Maarten, Raisa, Ro, Rhobin, Loki, Reinder en Kelly en alle vrijwilligers die aan dit project hebben meegewerkt.

Contactpersoon:
Roy Nikkelen,
Bestuur Midzomergracht festival Marketing
roy@midzomergracht.nl
Casting: Daisy Rodrigues
Concept & identity: concept en zo
Concept & Crew: Maikel van der Laken en Joost Olsthoorn

Zeker nu. We hebben al flink wat stappen gezet, maar toch worden we nog dagelijks ermee geconfronteerd dat de wereldwijde strijd om echte gelijkheid nog lang niet is gestreden en dat verworven rechten kunnen worden bedreigd, aangevallen en weggenomen.

Burgemeester Jan van Zanen herkent zich in thema
“Liefde is iets ongrijpbaars, en zit tegelijkertijd soms verrassend simpel in elkaar” aldus Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht. “Want je kan duizenden dichtregels aan de liefde wijden. Je kan er honderden liedjes over zingen. Boeken over vol schrijven. Uiteindelijk draait het maar om één ding: ‘liefde moet je vieren’.”

Er is werk aan de winkel.
Wij bestaan omdat we staan voor gelijke rechten.
Wij bestaan omdat er nog steeds gestreden moet worden voor echte gelijkheid.
Wij bestaan om vooroordelen weg te nemen waar de LHBTI+ -gemeenschap nog steeds dagelijks mee te maken heeft.
Wij geloven dat niemand gediscrimineerd mag worden vanwege verschillen, zoals etniciteit, gender, genderidentiteit en -uiting, religie of seksuele voorkeur.

Iedereen is anders.
En juist deze diversiteit maakt ons sterker… en dat vieren wij al 23 jaar.

Het Midzomergracht festival is een #celebration van onze gemeenschap en presenteert een ongelooflijke variëteit aan vermakelijke, tot nadenken, inspirerende, sociale, boeiende en culturele evenementen met optredens door heel Utrecht.

Utrecht kleurt elk jaar voor 1 week alle kleuren van de regenboog in een exclusieve festivalsfeer. Het Midzomergracht festival is een belevenis en een feest waar je elkaar ontmoet en waar vooroordelen worden weggenomen. Voor iedereen, ongeacht leeftijd, gender en seksuele voorkeur. Wij maken verbinding met Utrecht door middel van Cultuur, Educatie & Pride.

…en wij verrassen elk jaar weer.