Achtergrond 2018-08-21T21:27:17+00:00

Achtergrond
Midzomergracht festival

Midzomergracht festival vierde van 15 t/m 24 juni 2018 voor de 22ste keer diversiteit samen met de inwoners van Utrecht en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Wat kan je verwachten?

Tien dagen lang  allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, sport, debat en ontmoeting, bijzondere exposities en een scala aan feesten. Door de fantastische, typisch Utrechtse sfeer is het aantrekkelijk voor een breed publiek.

  • Het openingsweekend in de Midzomergracht Village bij de Stadsschouwburg Utrecht aan het Lucasbolwerk

  • Het doordeweekse programma op diverse locaties in de stad
  • Het slotweekend, met het traditionele PANN-feest PANNDORA op zaterdagavond

Pijlers Midzomergracht festival

De activiteiten van het Midzomergracht festival worden georganiseerd door de roze en aanverwante organisaties van Utrecht, in samenwerking met de vrijwilligers van het festival, rondom de pijlers Sport, Educatie, Cultuur & Pride.

Meer info

Vrijdag 15 juni:
Een leerzaam dagprogramma, spectaculaire openingsshow en feest tot in de vroege uurtjes

Zaterdag 16 juni:
De Utrecht Canal Pride-botenparade in de Utrechtse binnenstad, voorafgegaan en gevolgd door cultuur en feest in de Village

Zondag 17 juni: 
Parkdag

Midzomergracht heeft een breed aanbod op het gebied van cultuur en amusement. Van roze films, tot feest, concerten en improvisatietheater, en van lezingen tot fototentoonstellingen.

Weinig scherpt daarnaast je mening zo fijn aan als een goed debat, gevoerd door welbespraakte mensen met goede argumenten. Ook tijdens andere activiteiten valt veel te leren. We werken samen met universiteiten, onder andere aan lezingen. Niet voor niets is educatie één van onze pijlers.

Vele lokale ondernemers zijn betrokken om dit tiendaagse evenement tot een succes te maken. Ze organiseren, verkopen, sponsoren of doen gewoon lekker mee. Natuurlijk ook de eigenaren van de LHTBI+-barren Bodytalk en Kalff, waarvan eigenaar Robert Kalff tevens initiatiefnemer is van de nog altijd nieuwe Utrecht Canal Pride.

Voor sport kon je de laatste jaren terecht tijdens de doordeweekse activiteiten van sportverenigingen zoals Nat, Vlerk en Gay Squash Utrecht. Ook viel er genoeg sportiefs te zien en te doen op de Parkdag (paaldansen.. iemand?).  Houd de website en social media in de gaten!

Het Midzomergracht festival heeft twee belangrijke doelen:

  • Het wil eens per jaar een podium zijn waarop alle Utrechtse LHBTI+-organisaties zich gemeenschappelijk kunnen presenteren.
  • Het wil de maatschappelijke tolerantie jegens seksuele diversiteit vergroten door de culturele aspecten ervan toegankelijk te maken voor een groot publiek.

De meeste programma-elementen worden georganiseerd door de bestaande roze (belangen)organisaties in Utrecht. Stichting de Overkant ondersteunt en coördineert, met onder andere programmering en locaties en met promotie via diverse kanalen, zoals deze site, Facebook (5000 volgers), Instagram (600 volgers) en geprinte media.

Een aantal kernactiviteiten wordt met name door de vrijwilligers van Stichting de Overkant georganiseerd, zoals de Sportdag en de Midzomergracht Village.

Lees ook