Business Dag
26 augustus 2021


Er mag nooit een drempel zijn om van de wereld een mooiere plek te maken! Deelname aan alle onderdelen is voor bedrijven, professionals en werkzoekende natuurlijk gratis.

De Midzomergracht Business dag wordt georganiseerd ter ondersteuning, aanmoediging en promotie van bedrijven die inclusiviteit op de werkvloer stimuleren. Wanneer we het hebben over inclusiviteit en verbinding met de maatschappij, kun je niet om de factor ‘werk’ heen. Werk vormt voor de meeste mensen een primair onderdeel van het leven. Voor anderen geldt dat zij graag een kans hebben om hun talent te laten zien. Bedrijven hebben daarnaast een grote impact op het maatschappelijk debat over normen en waarden. Door dit onderdeel te maken van hun boodschap naar de maatschappij en het tonen van voorbeeldgedrag levert het bedrijfsleven een positieve bijdrage aan dit debat.
Tijdens deze Business Dag brengen wij werkzoekenden, professionals en bedrijven met elkaar in contact.

Midzomergracht Business Dag
Locatie

De workshops in de ochtend zullen allemaal online via Microsoft Teams worden gehouden.
Het middagprogramma zal plaatsvinden op en rond de grachten en singels. In kleine groepen, waarbij alle voorzorgsmaatregelen kunnen worden nageleefd en deelnemers een comfortabele afstand van elkaar kunnen houden, zullen er op boten en terrassen aan de werfkelders gesprekken worden georganiseerd.

Voor de gezellige afsluiting zal gebruik worden gemaakt van het terras aan de werfkelder bij café Bodytalk en kan er door mensen via een onlineverbinding worden aangehaakt.

Agenda donderdag 26 augustus

 • 09:00 – 12:00 Diverse online workshops (aangeboden en verzorgd door UWV en Accenture)
 • 13:00 – 15:00 Speeddate talenten & werkgevers
 • 13:00 – 16:00 Bedrijven netwerk event
 • 16:00 – 18:00 Gezellige afsluiting (voor de aanwezige en er kan online worden aangesloten)

Heeft u interesse en of wilt u deelnemen aan de Midzomergracht Business Dag 2021?
laat dan alvast uw gegevens achter in het onderstaande formulier. Deelname is Gratis!

Contactpersoon Business Dag:
Arjan Deuss
arjan@midzomergracht.nl
Bestuur Midzomergracht festival

De Business Dag wordt georganiseerd in samenwerking met UWV, Accenture & Keylane.

Workshops

Na de workshops zijn de deelnemers in staat zich (nog) beter voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. De STARR methode wordt uitgelegd in het webinar.

 • Tijd      : 10:00 – 11:00
 • Datum : 26 augustus
 • Taal      : Nederlands

Na de workshops voelen de werkzoekenden zich zekerder over het schrijven van een cv en weten ze dat het belangrijk is om het cv aan te passen aan de situatie.

 • Tijd      : 10:00 – 11:00
 • Datum : 26 augustus
 • Taal      : Nederlands

Heb je het gevoel dat mensen al weten hoe je in elkaar zit en wie jij bent, voordat je er over kan praten? Of omdat je anders moet gedragen dan wie je daadwerkelijk bent, om aan de ‘generieke verwachtingen’ te voldoen? Of had/heb je het intuïtief gevoel dat iemand het heel goed zou doen in jouw team?

Het creëren van een menselijke omgeving waarin iedereen zich thuis voelt, er toe doet en waarin hun persoonlijkheid wordt gewaardeerd, vormt de kern van ons DNA en de dagdagelijkse werkzaamheden op het werk maar ook in het privé leven. Deze korte workshop over bewustwording/inzicht laat je kennis maken met manieren waarop je een beter begrip kunt krijgen van vooringenomenheid/vooroordelen en de impact die het kan hebben op jou of op jouw omgeving.

 • Tijd      : 09:00 – 10:30
 • Datum : 26 augustus
 • Taal      : Nederlands

Na de workshop hebben de werkzoekenden meer inzicht in hun competenties en zijn de werkzoekenden (beter) in staat om te verwoorden waar ze goed in zijn.

 • Tijd      : 11:00 – 12:00
 • Datum : 26 augustus
 • Taal      : Nederlands

Het verkleinen van de drempel voor het aanmaken van een Linkedin profiel.

 • Tijd      : 09:00 – 11:00
 • Datum : 26 augustus
 • Taal      : Nederlands

Na de workshop hebben de werkzoekenden handvatten gekregen om meer uit Linkedin te kunnen halen. De werkzoekende bekijkt het webinar ‘Netwerken en solliciteren via Linkedin’. Het is van belang dat de werkzoekende al een profiel heeft en gewerkt heeft met Linkedin.

 • Tijd      : 09:00 – 10:00
 • Datum : 26 augustus
 • Taal      : Nederlands

Deze workshop is voor deelnemers die in hun eigen beroep niet of nauwelijks aan het werk kunnen komen. Deze workshop is bedoeld om inspiratie op te doen en tips te krijgen die hen helpen om naar andere sectoren en beroepen te gaan kijken.

 • Tijd      : 10:00 – 11:00
 • Datum : 26 augustus
 • Taal      : Nederlands

During this interactive workshop, we will all experience the meaning behind the letters – “LGBTQ+” and articulate actions to drive LGBTQ+ Inclusion in workplace through learning, listening, and connecting. This workshop is based on a weeklong internal training that Accenture’s LGBTQ+ leaders and allies attend to learn how their actions drive inclusion and equality forward. We want to share the insights with you and how you can take action within your organization.

This workshop wil take place on the 25th of August! 

 • Time             : 10:00 – 11:30
 • Date              : 25 augustus
 • Language     : English
Inschrijven workshops

Speeddate talenten & werkgevers

Ben jij opzoek naar een organisatie waar het echt gaat om je talent, een organisatie waar jij mag zijn wie je bent? Meld je dan nu aan voor één van de vacatures en ontvang een uitnodiging om op donderdag 26 augustus 2021 in gesprek te gaan met een van onze recruiters.

De recruiters waarmee je een gesprek hebt kunnen je natuurlijk ook meer vertellen over de organisatie waar zij bij werken, over andere vacatures die regelmatig naar voren komen en ze staan natuurlijk open voor het geven en ontvangen van tips.

Ben je opzoek naar een mooie nieuwe uitdaging, wil je het over een andere boeg gooien maar wil je vooral werken bij een organisatie die haar best doet zodat iedereen zichzelf kan zijn? Meld je aan!

Naar de vacatures

Bedrijven netwerk event

Tijdens het netwerk event ga je met elkaar in gesprek, wissel je ervaringen uit. Kunnen successen gedeeld worden en ongetwijfeld ook de valkuilen worden besproken die er altijd zijn wanneer je aan het leren bent.

Hoe word je nu een diverse en inclusieve organisatie? En ben je eigenlijk ooit klaar met leren? Hoe doe je het goed of is er geen goed of fout?

De gesprekken zullen worden begeleid door ervaren Diversiteit managers .

Linda Voortman

Als wethouder zet ik mij ervoor in dat alle Utrechters mee kunnen doen. Zo knok ik voor wat kwetsbaar is.”

Afsluiting

Genoeg nieuwe ervaringen opgedaan, misschien wel een nieuw talent binnengehaald voor je organisatie of dingen geleerd of nieuwe perspectieven verkend. Dan is het nu even tijd voor ontspanning en een beetje gezelligheid.

Neem nog een drankje en babbel nog even na! Praat met medewerkers van het UWV over welke ondersteuning zij kunnen bieden wanneer je medewerkers aanneemt met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Art1 Midden Nederland kan je vertellen hoe je om kan gaan met discriminatie op de werkvloer of hoe je dit kan signaleren of voorkomen en de Utrechtse wethouder Linda Voortman hoort graag wat jullie ervaringen zijn en kan natuurlijk vertellen hoe de Gemeente Utrecht als werkgever zelf omgaat met diversiteit op de werkvloer.

En voor de nodige ontspanning wordt er een geweldige Drag Bingo georganiseerd! Je hoeft zelf natuurlijk niet in drag te komen maar we houden je ook niet tegen J

Aanmelding Workshop(s) is helaas niet meer mogelijk.