film

Event details

  • Centraal Museum
  • 25 June 2019
  • Tuesday, 20:00 tot 23:45

Contact event manager

Book your tickets

Choose tickets
€0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

Queer Film Festival Utrecht: CineStory – Film * Theater * Utrecht College Tour

Centraal Museum, Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht

Tuesday, 20:00 tot 23:45
25 June 2019

000000

Queer Film Festival Utrecht: CineStory – Film * Theater * Utrecht College Tour

Centraal Museum, Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht

Tuesday, 20:00 tot 23:45
25 June 2019

PRINT

Een avondvullend programma waarbij verhalen, gesprekken en films centraal staan. We verwelkomen je graag in de tuin/tuinzaal van het Centraal Museum, maar bestel s.v.p. wel van te voren een gratis kaartje.

Programma:
20:00-20:30 Beeldessay Jelko Arts
20:30-22:00 Utrecht College Tour met Valentijn De Hingh en Rick Paul van Mulligen
22:00-22:30 Muziek
22:30-23:45 NFF Short Films

Bestel hier je gratis ticket.

 

 

20:00-20:30 Beeldessay Bisekualiteit
De avond start met een beeldessay van Jelko Arts over biseksualiteit. Een bijzondere performance.

20:30-22:00 Utrecht College Tour
Utrecht College Tour, een live interviewprogramma vóór studenten en dóór studenten, gaat in gesprek met twee bijzondere gasten, Rick Paul van Mulligen en Valentijn de Hingh.

Rick Paul van Mulligen. Misschien ken je hem als Harm-Jan in de televisieserie A’dam en E.V.A, of verdacht je hem als mol tijdens het afgelopen seizoen van Wie is de Mol. Als acteur speelt hij vaak homoseksuele rollen, de vraag of hij niet eens iets anders wil spelen dan een homo irriteert hem. “Alsof de mogelijkheden dan beperkter zouden zijn. Je hebt veel verschillende soorten homo’s hoor.” Rick Paul van Mulligen heeft een ‘regenbooggezin’: samen met zijn man en cabaretière Nina de la Croix heeft hij een zoon, die ze met zijn drieën opvoeden. Omdat de wet slechts twee ouders toestaat zijn Rick Paul en Nina de wettelijke ouders van hun zoon, en heeft de man van Rick-Paul eigenlijk geen rechten. Daar zijn ze het totaal niet mee eens, dus hopen ze dat de wet binnenkort veranderd en er vier wettelijke ouders worden toegestaan.

Valentijn de Hingh. Haar kan je kennen van de documentaire Valentijn waarin haar transitie van man naar vrouw negen jaar werd gevolgd. Of natuurlijk van haar deelname aan Expeditie Robinson in 2013. Over Expeditie Robinson gaan we het alleen niet hebben, over het zijn van een transvrouw wel. Hoe houdt zij zich namelijk staande in een wereld waarin veel transgenders nog steeds niet helemaal geaccepteerd worden? Dit jaar stond ze samen met Claudia de Breij en Everon Jackson op de cover van de L’HOMO. Hierin sprak ze openlijk over dat ze zich goed realiseert dat zij met veel zaken geluk heeft gehad. “Personen bij wie hun transgender-verleden meer zichtbaar is, krijgen sneller te maken met agressie en discriminatie, maar die zie je veel minder snel op tv.”

 

22:30-23:45 NFF Short Films
Laat je verrassen, buiten in de tuin, door drie shortfilms van jonge Nederlandse makers, gecureerd door het Nederlands Film Festival. Er zijn stoelen, maar neem gerust je eigen kleedje of kussen mee.

1. Van Mars en Venus (Kevin Kok, 2017)
Gijs gaat bij zijn vader in de leer om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om te crossdressen.

2. Dante vs. Mohammed Ali (Marc Wagenaar, 2018)
Wolf, een jongen op zoek naar zijn plek in de wereld, is al jaren heimelijk verliefd op Alexander. Voor zijn artistieke inslag is geen plaats in het dorp, en door zijn groeiend verlangen naar een andere wereld maakt het gevecht tegen zijn vriend veel in hem los. Alexander heeft ook gevoelens voor Wolf, maar zijn pragmatische inslag maakt dat hij mee gaat in de vechtcultuur van het dorp.

3. Yulia & Juliet (Zara Dwinger, 2018)
In een jeugdinrichting vinden twee meisjes heil in de liefde voor elkaar. Ruimte voor hun relatie is er niet echt in de jeugdinrichting, maar wanneer een van hen vrij komt, worden ze volledig van elkaar losgerukt.

Isabelle de Klein, NFF: ‘Met deze films brengen Kevin Kok, Marc Wagenaar en Zara Dwinger ieder een intense ode aan de liefde en respect voor je naaste. Met de keuze voor deze makers, nodigen we het publiek uit kennis te maken met talentvolle jonge makers die zelf weer een aantal talentvolle jonge acteurs op de kaart zetten, zoals Bas Keizer en Sara Luna Zoric.

Bijzonderheden:
– Alles vindt buiten plaats in de tuin van het Centraal Museum.
– De ingang is aan de Nicolaasdwarsstraat nummer 14, bij de Tuinzaal entree
– Gratis toegankelijk, maar wel even een ticket scoren.
– De programma onderdelen zijn ook los van elkaar te bezoeken.
– Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar om te kijken naar de film, neem je eigen kussen of kleedje mee.
– Tussen 22:00 en 22:30 uur is er gelegenheid om onder begeleiding het regenboogzebrapad te bezichtigen.
– Gezien de voorspelde hitte: er zijn waterpunten en ijsjes beschikbaar.
– Bar is geopend van 20:00 tot laat en er zijn kleine snacks beschikbaar (pin only).